Anonymous

My feedback

  1. 10 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Anonymous supported this idea  · 
    An error occurred while saving the comment
    Anonymous commented  · 

    My comments are valid for all three options.
    I agree wholeheartedly with the comment by anonymous May 28, 2017 21:27 under comments for option 2 “We have an opportunity to create a long lasting vision with this space, for generations to come. Rarely do we come across an opportunity to create a true community space, in the middle of a built-up town. Let’s do this right.”

    I would suggest that replacing all the townhomes and detached dwellings North and South of the existing parking garage with one large park configured for multiple outdoor uses.

    Although I would prefer all the land be redeveloped only as a park/community centre, if new residential space must be included on this site doing it with one low/midrise rise condo in the footprint of only the proposed 4/5 detached dwellings South of the existing parking garage is an option. That way the land is used much more effectively. This way the town can increase population density and also meet the needs of a diverse number of age groups. Such a condo should be attractive for working people that need access to GO trains or the elderly to stay in the neighborhood they are familiar with. All with excellent access to the town’s newly planned facilities.

    Option 1 describe a great solution of linking the community centre with the existing OT high school, close to the parking garage and the park. This configuration is effective and compact, leaving more park space and will also allow the town to effectively address their parameters for conserving the heritage aspects of the OTHS as well as protecting the Chimney Swift colony residing on the site.

Feedback and Knowledge Base