Towne Square Concept D - Hybrid

As part of our plan to revitalize Oakville’s historic downtown, the town is redesigning Towne Square, a small but unique public space located at 210 Lakeshore Road. Building on the work done on the downtown streetscape design, a new design for Towne Square will enhance the vibrancy of the neighbourhood and provide more opportunities for public events.

A few things to keep in mind:

  • If you like some elements from one design, but other elements from another, feel free to take a mix and match approach. Please clearly indicate your preferences in your comments.
  • Most of Towne Square is built over an underground parking garage, making it a challenge to plant trees in the space.


Show your support for other people’s comments


You have ten votes (maximum three votes per comment), so use them to show support for your favourite comment(s). Remember to visit often. You can always change your vote as new comments come in.

For more information on this project and additional opportunities to provide input, visit the Towne Square Redevelopment page.

The deadline to provide feedback is January 14, 2019.

  1. 7 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. The best of the 2 choices

    The water feature idea is a step in the right direction, as it serves to attract and hold customers to the area. The current water feature does neither (and isn't even owned by the city).
    Not sure about the wavy lines, but an aerial view isn't how anyone would see them.
    What's needed are places for people to sit, connect, chat, and meet. Tables, with facing chairs, attract and hold people. Benches can only be secondary seating options.

    4 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. too much cement, stone and not much green and it is seems an inspiration of the city of Barcelona pavement

    The key, is to keep the older concept or a touch that reminds it, not contemporary, because Mid town and uptown development would be that way. Concept F

    4 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. 2 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Ramp not stairs

    I like the amphitheater but would prefer a ramp to the stairs to get there so that it is fully accessible. Having a separate ramp for those needing one is not inclusive

    3 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. 3 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. My comment is that we need as many seating areas as possible for music etc events as well as to just enjoy the space.

    Lots of seating areas please so everyone can enjoy the public events that take place in this space. These seating areas will also allow somewhere so one can rest.

    2 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. This one we would chooss

    We stated all this ago Get with it stop all the consulting..take the information provided initially and quit wasting time

    2 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Design elements should have better visual connection

    Although the design may look functional, but any line or area can be extended or changed without having any significant effect on the overall form. Design components must have better visual connection to strengthen the overall design concept.

    3 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. 2 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. The wavy lines on the floor are horrible

    Everything looks fine except the wavy lines on the ground. They are absolutely horrible.

    4 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
2 Next →

Towne Square Concept D - Hybrid

Categories

Feedback and Knowledge Base